Recepty

4. října 2007 v 19:28 | www.gay-boys.blog.cz
Budeme rádi když nám v komentáři necháte váš nejoblíbenější recept, a my ho v co nejkratší době vystavíme :o)
POLÉVKY
Bramboračka - 4ři porce, doba přípravy cca 30 minut
500 g brambor, 2 menší mrkve, 1 kořen petržele, 1/2 celeru, , 40 g hladké mouky, 40 g másla, kmín, sůl, majoránka, 2 stroužky česneku, petržel , houby
Očištěné brambory a kořenovou zeleninu propláchneme studenou vodou, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vroucí vody s trochou kmínu. Po krátkém povaření zahustíme jíškou připravenou z másla a mouky. Až zelenina změkne, polévku odstavíme z ohně, ochutíme majoránkou a utřeným česnekem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželku……dobrou chuť
Boršč - cca 6 porcí, doba přípravy cca 1 hodinu
200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny, 300 g zelí (kysané nebo sterilované), 200 g červené řepy, ocet, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření, 100 g párků, šálek kysané smetany
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměkká, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme do měka . V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany……dobrou chuť
Cibulačka- 4 porce
4 velké cibule, 2 lžíce slunečnicového či olivového oleje, 30 g másla, 940 ml hovězího vývaru, 4 plátky světlého pečiva, 40-60 g nastrouhaného sýra, sůl, čerstvě mletý pepř
Cibule oloupat a rozkrojit na čtvrtky, nebo menší. V hlubokém hrnci olej s máslem. Za stálého míchání smažit několik minut, poté snížit teplotu a vařit na mírném ohni cca 50 minut. Nejprve stačí cibule jen občas zamíchat, až změní barvu, míchat často. Cibule jsou zlatavé a pak rychle hnědnou.Když jsou cibule dozlatova přilít vývar, osolit, opepřit. Vařit na mírném ohni asi 30 minut….. dobrou chuť
MASOVÝ
Kuřecí závitky s nivou - cca 30 minut
500 g kuřecích prsíček, niva, šunka, šlehačka, pepř, sůl, máslo na vymazání formy
Maso nakrájíme jako na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý kousek masa položíme šunku, nakrájenou nebo nalámanou nivu a zatočíme do roládky. Roládky vložíme do vymazané zapékací mísy a zalijeme šlehačkou a poklademe kouskem nakrájeného másla. Pečeme dokud se nevytvoří kůrčička., cca 30 minut
Podáváme s rýží nebo brambory dle Vačí chuti.....dobrou chuť

DEZERTY
Lívanečky
100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1 vejce, 1/4 l mléka, 20 g cukru, 15 g droždí, špetka soli
Droždí rozdrobíme do hrnku a přidáme trochu mléka, lžíci cukru a mouky .Necháme vykynout kvásek. Ostatní přísady dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a mléko Zaděláme lité těsto, necháme asi 20 minut kynout a potom lijeme na lívanečník a opékáme z obou stran. Hotové lívanečky mažeme zavařeninou a zdobíme tvarohem nebo jogutem, nebo podle chuti .....dobrou chuť
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama